пятница, 5 декабря 2014 г.

1 ОПР Домашнє завдання з предмету Пошук роботи

Тема: Юридична допомога по законодавству з праці


Юридичну допомогу можна отримати в соціальних службах, юридичних клініках і некомерційних організаціях. Давайте розберемося в цьому детальніше.
Соціальні служби є в кожному районі, і обов'язково мають у штаті юриста і психолога. Як правило, до юриста звертаються з різних сімейних питаннях, але можна отримати і консультацію з трудового права. Звертаються також з усіх питань, пов'язаних із соціальними виплатами - дізнатися, в яких випадках ви маєте право на пенсії, пільги, житлові субсидії. У соціальній службі можна дізнатися про захист прав дітей, встановлення опіки та виплати аліментів, причому самі діти теж можуть звернутися за консультацією.
Юридична клініка - це некомерційна організація, метою якої є надання безкоштовної юридичної допомоги населенню. Як правило, консультації надають студенти-юристи під курирування викладачів та юристів-практиків. У юридичній клініці можуть як надавати консультації, так і збирати необхідні документи для суду і брати участь у засіданнях. Співробітники юридичних клінік консультують переважно у цивільній сфері, з питань розподілу майна, виплати аліментів, поновлення на роботі.
Крім цього, в Україні є велика кількість жіночих центрів, куди можна звернутися як з юридичних, так і з психологічних питань, і отримати необхідну допомогу. У цих центрах можна отримати інформацію про умови роботи за кордоном, консультації з питань сімейного та трудового права, психологічну підтримку в ситуації сімейного або трудового конфлікту. Бізнес-леді зможуть дізнатися, що необхідно для того, щоб почати свою справу і зареєструвати підприємство.

Для будь-якої вашої проблеми є рішення. Використовуйте різні можливості, щоб його знайти.

Завдання:

1. Яка різниця між соціальною службою та службою зайнятості?
Повторити:
1. Хто не може бути визнаний безробітним?
2. Які соціальні послуги передбачені на випадок безробіття?
3. Яккий порядок реєстрації та ведення обліку громадян, які шукають роботу?

10 комментариев: